imagesMainPage/nav_home_2.gif imagesMainPage/nav.gif imagesMainPage/nav_recent_2.gif imagesMainPage/nav.gif imagesMainPage/nav_beelden_2.gif imagesMainPage/nav.gif imagesMainPage/nav_agenda_2.gif imagesMainPage/nav.gif imagesMainPage/nav_contact_2.gif

 

Guido Schneider

Guido Schneider is geboren in 1941 te Wuppertal, Duitsland. Na het gymnasium wil hij het liefst naar een kunstacademie gaan. Als kunstenaar was er destijds helaas geen droog brood te verdienen. Zijn tante Cornelia Schneider, schilderes van beroep, is het, die hem inwijdt in de schone kunsten. Eerst tekenen en schilderen en later beeldhouwen. Guido werkt inmiddels als industrieel ontwerper bij een Solinger paraplufabriek.

Op 23 jarige leeftijd verhuist hij naar Nederland. Hij neemt een messen- en scharen speciaalzaak met slijperij over van zijn schoonouders. Hier onwerpt hij exclusieve handgemaakte messen in opdracht voor verzamelaars van over de hele wereld. Door zijn drukke werkzaamheden lukt het hem pas in 1998, na zijn pensionering, te beginnen met beeldhouwen.

In het begin zijn het houten beelden, maar al gauw gaat hij over op steen. Vele soorten komen aan de beurt: serpentijn, albast, onyx, marmer, kalksteen, travertin, diabas en graniet.

In de eerste jaren bestaan de beelden uit dieren, bloemen, koppen en enkele abstracte sculpturen. Nu zijn het vooral gestileerde menselijke torso's soms met een vleugje erotiek.

Zijn werk houdt altijd raakvlakken met de realiteit.

Het atelier in Koedijk geeft Guido voldoende ruimte om gladgepolijste vormen uit al dan niet weerbarstig materiaal op te roepen. Hij komt vooral de kijkers tegemoet die oog hebben voor een perfect uitgebalanceerde compositie.

Zelf komen kijken?
Klik hier voor zijn contactgegevens.